Osagaiak
- Ontzi bat / un bol
- Edalontzi bat / un vaso
- Zopa koilara / una cuchara sopera
- Irina / harina
- Olioa / aceite
- Ura / agua
- Elikagaien kolorazioa (aukerakoa) / colorante alimenticio (opcional)
Nola egin?
- 60 cl ur inguru jarriko ditugu edalontzian eta koloratzailea nahi izan ezkero.
- Ontzian bost koilarakada irin eta olio koilarakada bat gehituko ditugu eta ondo nahastu.
- Gehitu ura pixkanaka koloratzailearekin eta pixkanaka-pixkanaka nahastu.
- Hasieran orea oso itsaskorra da, baina ohartzen garen heinean askatu egiten da eta gero eta lodiagoa da.
- Hartu orea katilutik eta nahastu zure eskuetan. Orea itsaskorra dela ikusten baduzu, gehitu irin gehiago.
- Ponemos más o menos 60 cl de agua en el vaso y añadimos colorante.
- En el bol echamos cinco cucharadas soperas de harina y una de aceite y mezclamos bien.
- Añadimos poco a poco el agua con el colorante y vamos amasando poco a poco. Al principio la masa queda muy pegajosa pero a medida que vayamos amasando se va soltando y haciendo más densa.
- Saca la masa del bol y amasarla en tus manos. Puedes ayudarte de una superficie plana, como una encimera o una mesa. Si ves que queda pegajosa añadir más harina.
No hay comentarios:
Publicar un comentario